Bu Kılıçdaroğlu CHP’yi bitirir

Salı, siyasi partilerin grup toplantıları günü. Önce Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Konuşmasının bir yerinde Kılıçdaroğlu’na hitaben “Biz Türk tipi olsun diyoruz ama siz ille de...

Salı, siyasi partilerin grup toplantıları günü. Önce Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Konuşmasının bir yerinde Kılıçdaroğlu’na hitaben “Biz Türk tipi olsun diyoruz ama siz ille de Amerikan tipi olsun diyorsanız ona da varız” dedi. 

Ak Parti, başkanlık sistemini getirmek istiyor ama başından beri; “ABD modeli federasyonu ve çift meclisi öngörüyor. Biz ise tek meclisli, üniter yapıyı esas alan bir başkanlık sistemi yapalım istiyoruz” diyor.

“Türk tipi başkanlık sistemi” dedikleri de bu zaten.

Yıldırım’ın bu göndermesi, Kılıçdaroğlu’nun devirmedik çam bırakmadığı CNN Türk’teki meşhur röportajınaydı.

Kılıçdaroğlu o akşam 78 milyonun gözü önünde  “Biz hiç ayrım yapmadık, PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de” sözlerini sarf ettiği yayında “Samimiyseniz Amerikan tipi başkanlık sistemini getirin, tartışalım” demişti.

Kayıtları ortada. “Dedi” diyenin de “demedi” diyenin de ulaşabileceği mesafede.

Hal böyleyken, sanki o lafları kendisi etmemiş gibi dünkü grup konuşmasında “Amerikan tipi başkanlık sistemini tartışalım diyorsun. Sen önce ABD’deki eyalet sitemini istiyor musun, yani ülkeyi bölmek istiyor musun, onu söyle” deyiverdi.

Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir adam işte. Gücünü buradan alıyor, dün dediğini bugün tevil değil inkar bile etmeden yok sayarak yoluna devam edebiliyor.

Bir tür Hacıyatmaz...

CHP artık bir Türkiye sorunudur

Kılıçdaroğlu ile devam edelim...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar