Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan!

Öyle anlaşılıyor ki Türkiye’nin yedi bölgesi ve tüm şehirleri deprem riski altında. “Coğrafya kaderdir” deyip işin içinden çıkamayız ama. Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı…

Öyle anlaşılıyor ki Türkiye’nin yedi bölgesi ve tüm şehirleri deprem riski altında. “Coğrafya kaderdir” deyip işin içinden çıkamayız ama.

Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı… Jeolojik faylar da sosyolojik faylar da can alıyor memlekette.

Coğrafyamızı değiştiremeyeceğime ve zaten bunu hiç istemeyeceğimize göre güzel vatanımızı enkaza dönüştüren, evlerimizi bize mezar yapan zihniyeti değiştirmek durumundayız.

İzmir’de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki deprem, 20 kadar binanın çökmesine çok sayıda binanın da ciddi hasar görmesine yol açtı.

Gündüz vakti gerçekleşen bir depremde dahi 20 bina 79 kişiye mezar oldu. 1000’e yakın yaralı var. Arama kurtarma çalışmalarındaki hız ve başarıya rağmen üstelik.

Deprem gece gerçekleşseydi muhtemelen kaybımız ve yaralı sayımız daha fazla olacaktı.

Sadece 20 binanın ortaya çıkardığı bu tablo, daha büyük depremlerde, hele de depremin İstanbul’da gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak tabloya dair ürkütücü bir simülasyon aslında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar