Azerbaycan bayrağı Karabağ'da!

Efsane şarkının sözleri gerçek oldu. Türkiye’nin desteği ile Azerbaycan bayrağı, işgalden kurtardığı Karabağ’da dalgalanacak. 44 gündür devam eden savaş, Ermenistan’ın ağır yenilgisiyle sona erdi.

Efsane şarkının sözleri gerçek oldu. Türkiye’nin desteği ile Azerbaycan bayrağı, işgalden kurtardığı Karabağ’da dalgalanacak.

44 gündür devam eden savaş, Ermenistan’ın ağır yenilgisiyle sona erdi.

Tarihi bir ana daha şahitlik ettik böylece.

Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri kazandı.

Azerbaycan’ın, SSCB’den bağımsızlığını kazandığı ama askeri ve ekonomik yönden güçsüz olduğu bir dönemde Karabağ, Ermenistan tarafından işgal edilmişti. Tüm ülkeler Karabağ ve etrafındaki reyonların Azerbaycan toprağı olduğunu ve Ermenistan’ın burada işgalci konumunda bulunduğunu kabul ediyor fakat hakkaniyet ölçüsünde bir sulh için kimse gereğini yapmıyordu. Hatta tarafsız olması gereken Minsk dahi sorunu çözmek için Ermenistan’a baskı yapacağına işgalin statükoya dönüşmesi için zamana yayma ve kanıksatma siyaseti izlemekteydi. Tıpkı İsrail’in Filistin topraklarını işgali sürecinde olduğu gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 246 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar