'Ana akım hayırcılar' neden rahatsız?

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni halktan kaçıramayacaklarını anlayınca "hayır cephesinde" telaş arttı. 'Evet', 'hayır'ın gerisinde demekten de geri durmuyorlar bu arada. İyi de ediyorlar, çünkü bu...

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni halktan kaçıramayacaklarını anlayınca "hayır cephesinde" telaş arttı. 'Evet', 'hayır'ın gerisinde demekten de geri durmuyorlar bu arada. İyi de ediyorlar, çünkü bu yarışta kimsenin rehavete kapılma lüksü yok.

Hayırcıların bu yaklaşımı 'evet'e mütevazı bir katkı bile sayılabilir.

CHP, hayır cephesinin başını çekiyor, malum. Ama bir taraftan da 'cephe' görüntüsü vermek istemiyor. Çünkü PKK ve FETÖ de hayır diyor.

Oysa PKK ve CHP ilk kez bugün "hayırda buluşmuş" değil. Ak Parti'yi devirmek amacıyla daha önce de yakınlaştıkları vaki. Kandil'in 'hayır'cıları hendek terörü zamanında AK Parti'yi tehdit ederken "CHP'li demokratlara" sesleniyor ve "CHP safını net olarak ortaya koymalı" diyordu. Zaman zaman millici olmadığını iddia ederek CHP'ye sitem ettikleri de oldu.

PKK'nın CHP'yi millici olmamakla nitelemesi üzerine söylenecek çok şey var da yeri burası değil.

CHP'nin FETÖ ile ilişkisi ise daha görünür cereyan etti. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ marifetiyle CHP'nin başına getirildiği bugün artık herkesin bildiği bir sır. Aradaki ilişki Gezi'den sonra gözle görülür hal aldı.

Daha 17-25 Aralık'ın dumanı üstündeyken CHP'li yetkili bir isminden, "Hükümet çok biliyorsa Gezi'deki paraleli ortaya çıkarsın" sözlerini bizzat duydum.

Kılıçdaroğlu CHP'si, ideolojik laikçilikten uzaklaşıyor görüntüsü verirken FETÖ'ye müzahir hale geldi. 17-25 Aralık'tan sonra partinin seçim meydanlarındaki cephanesini FETÖ'nün temin ettiğini de biliyoruz. 15 Temmuz'dan sonra Kılıçdaroğlu'nun FETÖ diyebilmek için ne kadar yutkunduğunu da.

Artık iş ciddiye bindi. "Ana akım hayırcıların" çektiği "Rejim değişiyor, ülke bölünüyor, padişahlık geliyor, laiklik elden gidiyor" temalı "Tehlikenin farkında mısınız" filminin bilmem kaçıncı sezonunun tutma ihtimali yok.

PKK ve FETÖ'nün 'hayır' demesi ise işi daha da zorlaştırıyor. Şu saatten sonra 'evet'çi olsalar daha kötü, bu sefer de CHP'yi kurtarmak için evet dedikleri ortaya çıkar ki bu da aralarında bir bağ olduğu yorumlarına bile yol açabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 245 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar