Amerikalılar da Gülencilerden bıkmış

Geçtiğimiz hafta Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Washinton DC’deki yıllık toplantısını izleme imkanım oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dr....

Geçtiğimiz hafta Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Washinton DC’deki yıllık toplantısını izleme imkanım oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dr. İbrahim Kalın’ın ana konuşmacı olarak katıldığı toplantıda 7 Haziran seçimleri ve demokrasi, Ortadoğu’daki kaos ve Türkiye ve ABD Türkiye ilişkileri başlıklarından oluşan üç oturum gerçekleştirildi. 

ABD siyasetinde önemli bir yere sahip olan lobicilerin ev think tank’lerin muhitinde gerçekleşen toplantıda Gülen örgütünün Washington temsilcileri de hazırdırlar. Provokasyona, ABD ve Türkiye medyasına servis edecek spotların çıkmasına zemin hazırlayacak soruları sormak için de sıraya girmişlerdi. Onları muhatap alıp sorularını cevaplayan olmadı o ayrı ama “Türkiye IŞİD’e yardım ediyor, ne diyorsunuz?” sorusunu hala sorabilecek kadar alçaldıklarını ve yalan üzerine kurulu bir paralel evrende yaşadıklarını göstermiş oldular.

Toplantıda kimse suratlarına bakmadı, geldikleri gibi gittiler.

***

Bu ayrı mevzu ama 17-25 Aralık’tan çok önce Türkiye aleyhine çalışmaya başlamışlar oralarda. Amerikalılara AK Parti’nin radikal İslamcı-İrancı aynı anda El Kaideci olduğu yalanını da satmaya başlayalı çok oluyor yani. Davos ve Mavi Marmara’dan sonra onlar da Türkiye’yi eskisi gibi görmedikleri için tezler de kısmen birbirini desteklemiş. Bir ihanet çetesi olarak Gülencilerin ABD ile olan ilişkilerinin Türkiye karşıtı bir yola girme serüveni de böyle böyle şekillenmiş.

Gezi ve 17-25 Aralık başarısız kalınca, ardından gerçekleşen iki seçimde de AK Parti, Gezi ve 17 Aralık’ı toplum nezdinde mahkum ettiren sonuçlar alınca doğrusu keyifleri kaçtı.

Giderek gözden düşmeye başladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar