ABD'yi mazlumlar mı yakıyor, yoksa…

Irkçı polis şiddeti ABD’de yeni değil. Hatta sıradan.

Siyahi George Floyd’un 25 Mayıs'ta 20 dolarlık sahte bir fatura yüzünden gözaltına alınması ve sonrasında hareketsiz şekilde yere sabitlendiği halde polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesi, bardağı taşıran son damla oldu da diyebiliriz. Ancak bu kadar basitçe kurulabilecek bir nedenselliği aşan durumlar da var belli ki.

Şu kesin gibi; ABD polis teşkilatında, -özellikle polis teşkilatında- ırkçı eğilimleri besleyen bir eğitim ve ideolojik endoktrinasyon var. Bir görüşe göre bunun sebebi teşkilatın siyahilerin ikinci sınıf olduğu bir düzeni koruyabilmek üzere teşkil edilmiş olması. Yani kuruluş doktrininde bu var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar