ABD seçimleri ve “sessiz çoğunluk” meselesi

Amerika Birleşik Devletleri ilginç bir seçim süreci yaşadı. Oy verme işlemi bitti, ancak 3 eyalette posta ile gelen oylar cuma gününe kadar kabul edileceği için netice henüz belli değil.

WASHINGTON DC

Amerika Birleşik Devletleri ilginç bir seçim süreci yaşadı. Oy verme işlemi bitti, ancak 3 eyalette posta ile gelen oylar cuma gününe kadar kabul edileceği için netice henüz belli değil. Yarışın başa baş gittiği yerler olduğundan sonucu bu 3 eyalet belirleyecek. Tahminlere göre Pensilvanya’yı almak Trump’a yetmeyecek ve bu eyaletlerden sadece Pensilvanya Trump’ta kalacak.

Her iki taraf da yarışın nefes nefese geçeceğini bildiği için dün akşamdan beri bir taraftan sandıkları terk etmeyin çağrıları yapılıyor bir taraftan da Trump oy verme işlemi bittikten sonra posta ile gelen oyların sayılmasına itiraz edeceğinin sinyalini veriyor. Çünkü posta ile gelen oyların çoğunluğunun Biden’ın oyları olduğu biliniyor.

Hülasa henüz seçimin bir kazananı yok gibi duruyor. Ama tabii ki askıdaki şu haliyle bile çok şey anlatıyor bu seçim.

3-4 gündür Washinton’da seçimi takip etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda sokağı hissetmeye…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar