ABD kendi putunu yedi

Bugün İslam İşbirliği Teşkilatı, dönem Başkanı Türkiye'nin önderliğinde Ankara'da toplanıyor. Trump'ın Kudüs açıklamasından hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan İİT'yi...

Bugün İslam İşbirliği Teşkilatı, dönem Başkanı Türkiye'nin önderliğinde Ankara'da toplanıyor. Trump'ın Kudüs açıklamasından hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan İİT'yi toplanmaya çağırmış, devam eden günlerde yoğun bir telefon diplomasisi yürüterek Kudüs konusunda İslam ülkelerinin liderlerinin yanı sıra Vatikan'dan AB'ye, Macron'dan Putin'e önemli kurum ve aktörleri de konuya hassasiyete davet etmişti.

Tüm bunlar olurken İslam dünyasında sokaklar ayaktaydı, Filistin'de başlayan 3. İntifada'ya Müslüman halkların yanında Batı'dan da destek geldi.

Diplomatik çabaya, halkların tepkisine, İsrail ve ABD'den başka (ki ABD içinde de özellikle Demokrat Partililerden itirazlar yükseldi) bu kararı onaylayan ülke olmamasına rağmen bir geri adım söz konusu değil. Neden?

"Sonuç

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar