Kılıçdaroğlu yürüyen merdivene yine ters bindi

Kemal Kılıçdaroğlu muhalefet işinin suyunu çıkardı.  Alternatif politika üretememesinden, Erdoğan karşıtlığını muhalefet diye seçmene yutturmaya kalkmasından, CHP tabanını...

Kemal Kılıçdaroğlu muhalefet işinin suyunu çıkardı. 

Alternatif politika üretememesinden, Erdoğan karşıtlığını muhalefet diye seçmene yutturmaya kalkmasından, CHP tabanını Erdoğan nefretiyle zehirleyip CHP'nin beceriksizliğini sorgulayamaz hale getirmesinden bahsetmiyorum. 

"Demokratik bir rejimde muhalefetin asli görevi nedir?" diye baktığımızda CHP'ye muhalefet partisi demek dahi zor. Hatta bana kalırsa siyasi parti de sayılmaz CHP. Bir takım gayrimenkuller üzerine oturmuş bir "istismar edici" daha ziyade. 

Gasbedilmiş ayrıcalıkların muhafazasına adanmış bir 'zihniyet'... 

Kemalizm en kullanışlı enstrümandı bunun için. Laiklik, Batıcılık, ordu, rejim, ilericilik vs.. Pek çok benzer kavram ve kurumun, CHP'nin siyaset üretemezliğini örtmek için seferber edildiğini gördük. 

Darbeler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 245 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 658 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar