Seçim ittifakı mı dönüşüme ayak uydurmak mı?

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak netleştikten sonra konu ister istemez tüm partilerin gündemine taşındı. Birkaç gündür herkes hangi partilerin birbiriyle ittifak yapabileceğini konuşuyor. İşi bahse girmeye kadar...

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak netleştikten sonra konu ister istemez tüm partilerin gündemine taşındı. Birkaç gündür herkes hangi partilerin birbiriyle ittifak yapabileceğini konuşuyor. İşi bahse girmeye kadar götürenler bile var. 

Muhalefet cenahındaki muhtemel ittifak senaryolarına ve cumhurbaşkanı adayı bulma sancılarına geçmeden önce AK Parti ve MHP arasındaki ittifakın yapısına dair birkaç hususun altını çizelim. 

MHP ve AK Parti, 15 Temmuz darbe girişiminden önce başlayan, 15 Temmuz'da güçlü bir irade olarak kendini gösteren, sonrasında Türkiye'ye tehdit oluşturan iç dış tüm unsurlara karşı birlikte yürütme kararlığına sahip bir ittifak içine girdi. Yani sadece seçime dönük olarak kurulmuş bir ittifaktan söz etmiyoruz. Öyle olsa kırılgan bir yapıya sahip olurdu. 

Bu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar