Madem TEOG kalktı, daha radikal düşünelim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir televizyon röportajında dile getirdi evvela. Sonra MEB Müsteşarı Yusuf Tekin TEOG'un zaten 2013'te sınavsız sisteme geçişin bir aşaması olarak kurgulandığını söyledi. Milli...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir televizyon röportajında dile getirdi evvela. Sonra MEB Müsteşarı Yusuf Tekin TEOG'un zaten 2013'te sınavsız sisteme geçişin bir aşaması olarak kurgulandığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı dün son noktayı koydu; "TEOG kaldırıldı" dedi.

Milyonlarca veli ve öğrenci, kasım ve nisan ayında yapılacak sınavlarla ilgili karara kilitlenmişken, Bakan'ın bunu bir taksi durağında açıklaması da ayrıca yadırgatıcıydı.

Yeni sistemin dört başı mamur planlanabilmesi için sınavın hemen bu yıl değil seneye kaldırılması daha isabetli olabilirdi.

TEOG'a girme kaygısıyla yaz tatilini yarıda bırakıp okullarının etüt programlarına dahil olmak üzere ağustos başında ders mesaisine başlayan çocukların hemen hepsi rahat bir nefes aldı.

Peki ama yeni sistem nasıl olacak?

İlk intibaı söyleyeyim, sınavsız liseye geçiş m

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar