Tecrübe

Peyami Safa’nın şöyle bir sözü vardır; “Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır… Zaman, insanları değil armutları olgunlaştırır.” Geçen zamanla değil, değerlendirilen zamanla ortaya çıkan bir edinimdir.

Peyami Safa’nın şöyle bir sözü vardır; “Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır… Zaman, insanları değil armutları olgunlaştırır.” Geçen zamanla değil, değerlendirilen zamanla ortaya çıkan bir edinimdir. Kazanılması için ‘kaybetmenin’ şart olduğu bir şeydir ‘Tecrübe’... Ona sahip olabilmek için o yolda bir şeyler kaybedilmelidir. Kaybedilen bazen para, bazen zaman, bazen de en sevdiklerin olabilmektedir…

Genç bir adam, değerli taşlara ilgi duyarmış ve mücevher ustası olmaya karar vermiş. “Bu mesleği yapacaksam, iyi bir mücevher ustası olmalıyım” diye düşünmüş ve ülkedeki en iyi mücevher ustasını aramaya başlamış. Araştırmış, sormuş soruşturmuş, sonunda da bulmuş. Varmış yanına, bir süre bekledikten sonra yanına kabul edilmiş. “Anlat, dinliyorum” demiş usta. Genç adam; taşlara ilgi duyduğunu ve iyi bir mücevher ustası olmaya karar verdiğini heyecanla anlatmış.

Yaşlı usta sesini çıkarmadan onu dinlemiş, sözleri bitince de ona bir taş uzatmış, “Bu bir yeşim taşıdır” dedikten sonra genç adamın avucuna taşı bırakmış ve avucunu kapatmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ara ki bulasın 24 Mart 2024 | 16 Okunma Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 20 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 83 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 148 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 44 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar