Numara yapma

Dün bir hayli stresli bir gündü. Yağmur yağınca İstanbul taksilerine bir hâller olur, bilenler bilmeyenlere anlatsın, şekerler eriyorlar, ara ki bulasın. Bulduğun da bir bahaneyle reddeder almaz seni. Soğuk, acelem var;...

Dün bir hayli stresli bir gündü. Yağmur yağınca İstanbul taksilerine bir hâller olur, bilenler bilmeyenlere anlatsın, şekerler eriyorlar, ara ki bulasın. Bulduğun da bir bahaneyle reddeder almaz seni. Soğuk, acelem var; ıslanmış kedi enceği gibi kalakalmışım sokaklarda, canhıraş bir taksiye attım kendimi. Adresi söylediğimde taksicinin “yeaa, trafik çok o tarafta” tripleri, sert gaz frenler, birtakım artistlikler, asabi hareketleri beni daha da gerdi. Hah, zaten araba fobim var, zaten evhamlıyım, ha bir de ilaç yetiştirmeye çalışıyorum acil annemi aramalıyım. Aaa! telefonumun şarjı bitmiş!
Denize düşen yılana sarılır misali, topladım bütün cesareti; şoföre “Telefonunuzu kullanabilir miyim?” dedim. Önce dikiz aynasından imalı bir bakış fırlattı, “hep aynı ayaklar” diyerek telefonunu uzattı. Bana ha!? Zaten gıcık olmuşum sana!.. El mahkûm ses etmedim annemi aradım, diyeceğimi dedim, telefonu adama uzatacağım… O da ne? Ekranda annemim adı. Annem? Taksici? Telefon? N’ooluyo??... Allahtan ‘Xxx teyze’ diye kayıtlı. Olsun, adama fena kurulmuşum zaten, beynim ısındı! “Annemin telefonu sizde ne arıyor beyefeeendiiii?” Cevap; “ananı bana mı soruyorsun?” oldu. Sessizlik… sessizlik. Sessizlik… Allaaaahh!! Bir kargaşa bir toz bulutu… Sonrasını hatırlamıyorum hâkim bey!..
Neticede öğrendik ki taksicinin bir suçu yok. ‘Telefon numarası sorgulama programını’ cep telefonuna indirmesi dışında. Kim arıyor, Cia gibi uygulamalar var, hatta belki de çoğunuzun telefonunda şu anda. Arayanı bilmek, bilmediğin numarayı ücretsiz sorgulamak için güya bu uygulamalar. Ancak siz bu uygulamaları telefonunuza indirdiğiniz anda, yalandan bir izin talep etse de, onay verseniz de vermeseniz de, rehberinizde tüm ‘kayıtlı numara ve isimleri’ kendi veri tabanına, başkaları sorgulayınca görüntülemek üzere kaydediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ara ki bulasın 24 Mart 2024 | 16 Okunma Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 20 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 83 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 148 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 41 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar