Kız evlat

Nişanlı çift evlenmeden önce aralarında konuşarak anlaşmış; "evlendiğimiz günün sabahına eve kim gelirse gelsin kapıyı açmayacağız" diye birbirlerine söz vermişti.O büyük gün...

Nişanlı çift evlenmeden önce aralarında konuşarak anlaşmış; "evlendiğimiz günün sabahına eve kim gelirse gelsin kapıyı açmayacağız" diye birbirlerine söz vermişti.
O büyük gün gelmiş, genç çift evlenmişti. Düğünün ertesi günü öğleye doğru ilk olarak damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi. Kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi yaptıkları anlaşmayı hatırlatınca vazgeçti. Anne babası ise daha fazla beklemeyip gitti.
Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Kapıyı çaldılar, çaldılar, açılmayınca, tam gideceklerdi ki kadın kapıya yöneldi. Bunu gören adam "ama anlaşmıştık, bana söz vermiştin!" dedi. Kadının gözleri dolmuştu, "Bunu yapamam” diye fısıldadı ve kapıyı açtı.
Eşi hiçbir şey söylemedi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ara ki bulasın 24 Mart 2024 | 14 Okunma Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 16 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 83 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 145 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar