Haset

Sultana yakın olan bir adam ona hep:"İyilere iyilik et. Kötüleri de affet. Çünkü iyiler iyiliğe layıktırlar, kötüler de nasıl olsa Allahu Teala’dan cezalarını bulurlar.” derdi.Bu adamın sultana...

Sultana yakın olan bir adam ona hep:
"İyilere iyilik et. Kötüleri de affet. Çünkü iyiler iyiliğe layıktırlar, kötüler de nasıl olsa Allahu Teala’dan cezalarını bulurlar.” derdi.
Bu adamın sultana yakınlığını kıskanan rakibi, bu samimiyeti bozmak istedi ve sultana:
-“Bu adam senin ağzının kötü koktuğunu söyler. Dilersen onu çağır ve kendin gör.” dedi.
Sultan sinirlenerek "Öyleyse onu getir” diye emretti.
Rakip onu buldu ve önce kendisine bol sarımsaklı bir yemek yedirdi. Ondan sonra da sultanın kendisini istediğini bildirdi. Adam bu hâliyle sultanın huzuruna çıkınca, konuşmak için yaklaştığında ağzını elinin üzerine koydu. Sultan kendi kendine:
-“Demek ki doğruymuş, bu adam ağzımın kokusundan sakınıyor.” dedi ve hemen ona yazı yazıp hazine memuruna gitmesini ve bu kâğıdı ona vermesini emretti. Adam dışarı çıkınca rakibi onu karşıladı ve elindeki yazının hazineye yazıldığını görünce, bununla adama para verileceğini zannetti ve tamaha kapılıp, kendisine vermesini rica etti. Adam da anlam kırmadı verdi. Rakip, yazıyı götürüp memura teslim etti, hazine memuru yazıyı açıp okudu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ara ki bulasın 24 Mart 2024 | 16 Okunma Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 21 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 83 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 148 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 44 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar