Halay başı

Sünnet düğünüydü, düğündü nişandı derken bir yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da yavaş yavaş sona eriyor. Geleneksel düğün sporumuz halaylar da. Ancak o da ne? Yine ve yeniden bir vaka!..Halay...

Sünnet düğünüydü, düğündü nişandı derken bir yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da yavaş yavaş sona eriyor. Geleneksel düğün sporumuz halaylar da. Ancak o da ne? Yine ve yeniden bir vaka!..
Halay yeri inceleme ekipleri saniyesinde oradaydı. Bir düğünde halay çekilirken, hızını alamayan halay ekibi önce pistten sonra da gözden kaybolmuştu!! Ağlaşan düğüncüler eşliğinde deliller toplandı. Birkaç düğme, üç kırık topuk, ayakkabı tekleri... Başkomiser, "pınar başı yar yar yar ammann!" naralarının hâlâ duyulabildiğine dikkat çekerek "fazla uzağa gitmiş olamazlar" dedi. Ve... halkımızı halay çekmenin, göbek atmanın, çiftetelli oynamanın 'sinsi tehlikelerine' karşı uyardı!
Zalım zaalım zaalımm... Öyle biçerdöver gibi oynanmaz! Birçok oynak ortamda rastlanan bu kronik eylem pek tehlikelidir! Beline ceketi, alnına kravatı takmış şuursuzca coşan beyler etrafa zarar verebilir!!! Hele de halay başıysa... "ahey hoy hoy" nidalarıyla 'üç adım ileri bir tekme hoppaa'yı mekânı yıkarcasına gerçekleştiren bu insanlar, halaya hız kazandırmak için kamburlaşıp hoplanmaya başlandığında, 'kahrolsun yüksek topuk giyip ritmini bozanlar' mantığıyla özellikle bayanlar için çok tehlikelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ara ki bulasın 24 Mart 2024 | 19 Okunma Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 26 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 84 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 149 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 44 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar