Geçimin yolu...

"Abdal abdala çatmayınca kasnak boyuna geçmez" derler. İşte bu güzide atasözünün kompozisyonu; geçimin yolu, fesin püskülünün sağı solu... :)Arkadaşları, yeni evli gence bir çay sohbetinde;"Sen...

"Abdal abdala çatmayınca kasnak boyuna geçmez" derler. İşte bu güzide atasözünün kompozisyonu; geçimin yolu, fesin püskülünün sağı solu... :)
Arkadaşları, yeni evli gence bir çay sohbetinde;
"Sen evleneli neredeyse bir sene oldu ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor. Yahu siz hiç tartışmaz mısınız?" diye sorarlar.
"Hayır" diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder;
"Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca hanıma şöyle bir bakarım... Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın günü iyi geçmemiş ve havası yerinde değil!.. Hiiiç ekmek yemek sormadan usulca mutfağa süzülür, alelacele birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum..."
"Ya senin keyfin yoksa veya asabın bozuksa?" diye sorarlar. Genç kedinden emin tavırla devam eder;
"Tabii, olur ya bazen de benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım... O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz!.. Hemen yemeğimi, çayımı hazır eder... Etrafımda pervane gibi döner... Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz..."
Dinleyenlerden biri;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ara ki bulasın 24 Mart 2024 | 18 Okunma Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 23 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 83 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 148 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 44 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar