Hangisini beslersen!..

Yaşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş az ileride birbiriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyordu. Köpeklerden biri beyaz, biri siyahtı ve on yaşındaki çocuk kendini...

Yaşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş az ileride birbiriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyordu.
Köpeklerden biri beyaz, biri siyahtı ve on yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı.
Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri kurt köpeğiydi bunlar.
Çocuk, kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olduğunu düşünüyor, dedesinin ikinci köpeğe neden ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık.
Merakla sordu dedesine.
Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı.
“Onlar” dedi, “benim için iki simgedir evlat.”
“Neyin simgesi” diye sordu çocuk.
“İyilik ile kötülüğün simgesi. Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur. Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm. Onun için yanımda tutarım onları."
Çocuk bunları duyunca "mücadele varsa, kazananı da olmalı" diye düşündü ve her çocuğa has bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi: 
“Peki” dedi. “Sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?”
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa:
“Hangisi mi evlat? Ben, hangisini daha iyi beslersem!..”

Ninem diyor ki; İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buyrun beniim... 30 Ocak 2024 | 16 Okunma Çok yaşayın 07 Ocak 2024 | 79 Okunma Bükemediğin eli öpeceksin! 02 Ocak 2024 | 145 Okunma İyi seneler 31 Aralık 2023 | 34 Okunma İyi seçmek gerek 09 Ekim 2022 | 343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar