Trump’ın kaderi bir yalana bakıyor

ABD Başkanı Trump’ın dış politika danışmanı George Papadopoulos’un tutuklanmasının ardından, seçim kampanyası yönetmeni Paul Manafort da bir aydan fazla saklandıktan sonra, hafta başında Federal...

ABD Başkanı Trump’ın dış politika danışmanı George Papadopoulos’un tutuklanmasının ardından, seçim kampanyası yönetmeni Paul Manafort da bir aydan fazla saklandıktan sonra, hafta başında Federal Soruşturma Bürosu FBI’a teslim oldu. Manafort’u da Trump’ın (veya ekibinin) seçim kampanyası sırasında bazı Rus vatandaşlarıyla (veya Rus hükümet temsilcileriyle) ABD’nin güvenliğini tehlikeye atacak ilişkiler kurmak ve casusluk amacıyla temas kurmak isteyip istemediğini soruşturan özel yetkili savcı yakalattı.

Şimdi bu karmaşık cümleyi masaya yatırsak ve kelime kelime analiz etsek, çıkacak sonuç, (Trump dâhil) bu insanların suçlu bulundukları takdirde 3 ay hapis yatmalarıdır! Peki, bu kadar gürültü neden?
Şundan: Bu şahıslar, haklarındaki bu iddialar kendilerine aktarılmadan önce, “Gerçeği söyleyeceğime, gerçekten başka bir şey söyleyemeyeceğime, gerçeğin tamamını söyleyeceğime...” şeklinde, sinemanın icat edildiğini günden beri hepimizin adeta Amerikalı bir mahkeme kâtibi kadar ezbere bildiğimiz yemini ettiler. Amerika’nın atom sırlarını Ruslara vermediklerine göre, biri eski siyasal danışman, diğeri emlakçı bu iki sanığın, belki de sinema seyircileri kadar bilmedikleri, bilmezden geldikleri ya da dünyadaki bütün sanıklar gibi, içine düştükleri “İspat edemezler,” yanılgısıyla önemsemedikleri şu ki bu yeminden sonra yalan söylediğiniz ortaya çıkarsa... Ah, işte o zaman dünyadaki birçok ülkeden farklı olarak ABD’de de dünya sanığın başına yıkılabiliyor. İnsan başkan bile olsa, hapsi boyluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα’ (Hoşgeldiniz sevgili komşumuz) 13 Mayıs 2024 | 151 Okunma Vahşet, vahşet üstüne... 09 Mayıs 2024 | 97 Okunma Hani, Kongre basın özgürlüğünü kısıtlamayacaktı? 06 Mayıs 2024 | 131 Okunma Dünya artık ABD’nin arka bahçesi değil 02 Mayıs 2024 | 162 Okunma NATO bizi Rusya’dan değil ABD’den koruyor 29 Nisan 2024 | 1.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar