Trump normalleşebilir mi?

Sebastian Gorka’yı dünya kamuoyu da tanıyor artık. Washington’un Virginia eyaletinde kalan zengin mahallesinde, Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’ye 2 dakikalık mesafede, geniş salonları ve kütüphanesi bulunan Westminster...

Sebastian Gorka’yı dünya kamuoyu da tanıyor artık. Washington’un Virginia eyaletinde kalan zengin mahallesinde, Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’ye 2 dakikalık mesafede, geniş salonları ve kütüphanesi bulunan Westminster Institute adlı “eğitim” kurumunu kurmuş, kerameti de, kredisi de kendinden menkul askeri uzman olarak seminerler veren, adaylığından beri Trump’a “baş stratejist” olarak danışmanlık yapan eski borsacı, yeni İslam uzmanı Steve Bannon’un Web dergisi Breitbart’ta yazı yazıyordu. Ne askerlik eğitimi almış, ne askerlik yapmış ve ne de “uzman araştırmacı” sayılmak için muteber bir kurumdan bilimsel yeterlik belgesi (master veya doktorası) bulunan bu kişi, bir ara Macar hükümetine iç siyaset uzmanı olarak danışmanlık yaparken, Macarların bile adını duymadığı bir yerden “doktora derecesi” alıp,                         geçen Ocak ayında Başkan Trump’ın ulusal güvenlik danışmanları kadrosuna katılmıştı. Hem de ne katılma: Başkan Asistanı sıfatıyla..
Trump’ın göreve başlama balosuna Vitezi Rend adlı Macar Nazi grubunun rozetini takarak katılan Gorka, bu rozetin babasına ait olduğunu öne sürmüşse de daha sonra kendisinin de bu grubun üyesi olduğu, kongrelerine katıldığı ve yayınlarına katkıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ocak’tan bu yana 55 Kongre üyesi, ortak mektupla, ABD Musevi Cemaati Örgütü, Kuzey Amerika-İslam İlişkileri Konseyi ve daha bir çok kurum, bildirilerle bu şahsın Beyaz Saray’dan kovulmasını istemişlerdi.
Gorka nihayet hafta sonunda istifa etti. Onu oraya getiren Bannon’ın kovulmasından sonra Gorka’nın Beyaz Saray’da kalması mümkün değildi. Yurt Güvenliği Bakanı iken geçen ay Beyaz Saray genel sekreterliğine getirilen emekli general John Kelly’nin, tüm görevlilerin CV’lerini yeniden incelediği biliniyordu. Gorka uluslararası güvenlik uzmanı diye işe alındığı işte kalamazdı.
Bu şahsın istifası veya istifa zorunda bırakılması haberleri üzerine Beyaz Saray’a biraz denge geleceği ve Trump’ın biraz daha normal bir başkan gibi davranacağı umudu belirdiği sırada.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα’ (Hoşgeldiniz sevgili komşumuz) 13 Mayıs 2024 | 150 Okunma Vahşet, vahşet üstüne... 09 Mayıs 2024 | 97 Okunma Hani, Kongre basın özgürlüğünü kısıtlamayacaktı? 06 Mayıs 2024 | 131 Okunma Dünya artık ABD’nin arka bahçesi değil 02 Mayıs 2024 | 161 Okunma NATO bizi Rusya’dan değil ABD’den koruyor 29 Nisan 2024 | 1.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar