Suriye’de savaş devam etmelidir!

Oslo Süreci ile başlayan İsrail-Filistin barış görüşmeleri rayından çıkartıldığına göre, bölgeye barış getirecek tek güç, Allah korusun Türkiye olabilir. Bunu sağlamış...

Oslo Süreci ile başlayan İsrail-Filistin barış görüşmeleri rayından çıkartıldığına göre, bölgeye barış getirecek tek güç, Allah korusun Türkiye olabilir. Bunu sağlamış bir Türkiye, maazallah Filistinlilerden yana ağırlığını koyar ve ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıma kararını protesto için İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul Zirvesi’ni toplamadaki başarısı gibi, uluslararası girişimlerle NeoConların planlarını da bozabilir.

Nedir bu plan? İran’ı İranlılara, Yemen’den Lübnan’a tüm bölgeyi Sünni Müslümanlara zindan eden molla rejiminin sebep olduğu hoşnutsuzluğu bahane ederek Suudi Arabistan’ı ve Körfez İşbirliği Teşkilatı üyelerini İsrail’i kayıtsız-şartsız tanımaya itmek... Bu ülkelerde, veliaht Muhammed bin Salman gibi hırslı-hevesli genç siyasetçileri destekleyerek, onları sadece ülkelerinin değil, fakat aynı zamanda tüm İslam aleminin reformcu geleceği gibi takdim eden medya yayınları ile parlatmak. Ve tabii bu arada Vahabi Selefizmi’ni, Şia ve Sünni “aşırılıklar” arasında ılımlı orta yol olarak sunmak.

Türkiye, yaşatabildiği Osmanlı ekolleriyle, fıkıhta,
kelamda, modern hukuk ve düşün alanlarında felsefesiyle, modern edebiyatıyla, Avrupa’da tanınmış sanatıyla, 17-25 Aralık ve Gezi kalkışmasından bu yana ayakta duran sanayi ve ekonomisiyle, bu planı bozabilecek tek güç. Hele Kobani olaylarına yol açan tahrik fark edilerek, hendek savaşları zamanında önlenebilmiş olsaydı Türkiye, iç barışıyla bölgedeki tüm etnik sorunlara da örnek olacaktı. Bunu önlemek için, NeoConların güdümündeki ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıkları kuzey Suriye’de ve Batı Irak’ta terör koridorları planını devreye soktu. Ve bu plan hâlâ devam ediyor... 20 bin TIR dolusu ağır silah sevkiyatı bunun için sürüyor ve sırf bu sebeple Suriye’ye barış gelmesini önlemek için ne mümkünse yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika eteğindeki taşı dökerken 28 Mart 2024 | 414 Okunma Rusya’ya ilk Batı bombası düştükten sonra ne olur? 25 Mart 2024 | 433 Okunma ABD PKK’dan vazgeçmeyecek gibi... 21 Mart 2024 | 348 Okunma ABD yeniden güvenilir müttefik olabilir mi? 18 Mart 2024 | 140 Okunma Adını koyalım: Mesele, ABD’nin PKK’ya desteğidir 14 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar