Nerede bu aşı?

ABD Başkanı Trump, bütün narsistler gibi, kendinden büyük bir şey olamayacağı yaklaşımıyla, yaklaşan salgının büyüklüğünü kestiremedi ve hem bilim dünyasına ilaç ve aşı hem de topluma korunma önlemi konusunda gereken önderliği yapamadı.

Bir zamanların efsanevi “Sovyet tıbbı” mirasının üzerine oturan Vladimir Putin ise nasıl yapıp da kendisini bir kere daha başkan seçtirmenin derdinde olduğu için, ülkeyi hemen hemen bütün bilim ve sanat kurumları ile çöküşün eşiğine getirdiğini bir kere daha kanıtladı. (Çocuk felci aşında Dr. Albert Sabin’in adı varsa da Sabin bu buluşu Sovyetler’in Çocuk Felci Enstitüsü’nde Mikhail Chumakov ile yaptığı işbirliğine borçludur. Veremi yeryüzünden silenler de Rus bilimcilerdi.)

Çin, aylarca (belki de yıllarca) yeni Korona virüsü keşfinin üzerine yattıkları halde, hala bu bilgiyi aşıya çevirebilmiş değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 396 Okunma Dünyayı iki kere kana buladıkları yetmedi mi? 15 Nisan 2024 | 197 Okunma Neden çalışmak, ama çok çalışmak zorundayız? 11 Nisan 2024 | 85 Okunma ‘Türkiye: Kadim Bir Güç Uyanıyor’ 08 Nisan 2024 | 166 Okunma Şimdi zaman kolları sıvama zamanı 04 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar