Ne bu sevinç?

Hayır, kimsenin, Türkiye’nin beşte ikisini, Irak’ın yarısını, İran’ın ve Suriye’nin bir bölümünü alıp da bir PKK devletine verecek gücü yok; Biden değil, kim gelirse gelsin bunu, Türkiye’ye rağmen yapamayacaktır.

ABD’nin seçilmiş ama tabir yerindeyse mazbatasını henüz almamış başkanı Joe Biden, size telefon açıp da “Yeni dönemde Dışişleri’nde bir tek NeoCon, Savunma’da emekli General Ralph Peters’ın bir tek öğrencisi, Suriye ve Irak’ta hiçbir CentCom elemanı bulunmayacak!” diye teminat vermediyse neden seviniyorsunuz, anlamak mümkün değil.

Ralph Peters, Türkiye’nin beşte ikisine bir Kürdistan kurulmasını öngören bir harita çizmiş ve ABD Silahlı Kuvvetler dergisinde 2006 yılında yayımlamıştı.

Peters, emekli olmuş olmasına rağmen, halen ABD kurmay okullarında ders veriyor. Bush zamanında da verdi; Obama zamanında da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD için ‘istikrarsızlaştırmak’ önemli 22 Nisan 2024 | 1.022 Okunma “İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 1.093 Okunma Dünyayı iki kere kana buladıkları yetmedi mi? 15 Nisan 2024 | 208 Okunma Neden çalışmak, ama çok çalışmak zorundayız? 11 Nisan 2024 | 88 Okunma ‘Türkiye: Kadim Bir Güç Uyanıyor’ 08 Nisan 2024 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar