Gospodin Putin

Rusya Cumhur-başkanı Vladimir Putin bugün Ankara’ya geliyor. Kendisiyle konuşulacak birçok şey var. Kuşkusuz bu ziyaret, Türkiye’yi gerçek stratejik müttefik saymayan Batı ülkeleri nezdinde bizatihi bir önem...

Rusya Cumhur-başkanı Vladimir Putin bugün Ankara’ya geliyor. Kendisiyle konuşulacak birçok şey var. Kuşkusuz bu ziyaret, Türkiye’yi gerçek stratejik müttefik saymayan Batı ülkeleri nezdinde bizatihi bir önem taşıyor. 
Fakat beri yanda Rusya’nın zücaciye dükkânındaki fil nezaketiyle uyguladığı çatışmasızlık (doğrusu: çatışmaların tırmanmasını önleme) bölgeleri projesi çıkmaza girmek üzere.
“Terörist vuruyorum” diyerek hastane bombalamalar, mahalleleri helikopterden makineli tüfeklerle taramalar, geride onlarca ölü ve yaralı bırakan saldırılar acaba Suriye’ye ihtiyacı olan çatışmasızlık ortamını getiriyor mu? Yoksa Rusya, siyasal çözüm için güven ortamı oluşturma perdesi altında, katil Esad rejimini güçlendirme ve yerinde tutma stratejisini mi hayata geçiriyor?
İdlib ilinde hemen hemen beş aydır süren sessizliğin bozulmasına sebep olan pazartesi günkü Rus saldırılarının sonuçları henüz bilinmiyor. Bu saldırı Rusya’nın ilk insanlık dışı savaş eylemi de değil. Bu saldırının haberi geldiği sırada Sınır Tanımayan Doktorlar isimli Fransız STK’sı, geçen yıl 15 Şubat’ta gerçekleşen ve 25 hasta, yaralı ve sağlık görevlisinin hayatını yitirdiği yine İdlib’in Maaret al-Numan kasabasındaki hastane saldırısıyla ilgili uluslararası raporu açıkladı. Bir İngiliz kuruluşu tarafından yapılan soruşturma ve tahliller, saldırının Rusların o zaman iddia ettiği gibi kazara olmadığını, önceden planlanmış bulunduğunu ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα’ (Hoşgeldiniz sevgili komşumuz) 13 Mayıs 2024 | 151 Okunma Vahşet, vahşet üstüne... 09 Mayıs 2024 | 97 Okunma Hani, Kongre basın özgürlüğünü kısıtlamayacaktı? 06 Mayıs 2024 | 131 Okunma Dünya artık ABD’nin arka bahçesi değil 02 Mayıs 2024 | 163 Okunma NATO bizi Rusya’dan değil ABD’den koruyor 29 Nisan 2024 | 1.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar