Ganimeti bölüşmek kolay olmayacak

Allah’ın bildiğini kuldan esirgemek olmaz! Evet, Trump kazanacak diye tahmin ediyordum. Tahminden de öte, bunu umuyordum. Ama yalancılığı, bütün siyasal ve mesleki grupları karşısına almış olması...

Allah’ın bildiğini kuldan esirgemek olmaz! Evet, Trump kazanacak diye tahmin ediyordum. Tahminden de öte, bunu umuyordum. Ama yalancılığı, bütün siyasal ve mesleki grupları karşısına almış olması, ABD’nin derin devletini oluşturan kurumlar ve kuruluşların çoğunu küstürmüş olması değil, Korona Virüs salgınındaki beceriksizliği Trump’ın başını yedi.

Şimdi, kaybetme denen şeyi tatmaktansa, ölmeyi tercih edebilecek bütün Narsistler gibi, ABD’yi epey bir mahkemelerle uğraştıracak; ama sonunda kuzu gibi, bavulunu toplayıp, New York’a dönecek.

Biden ise, Trump Yönetimi’nin devlet umuru görmüş, deneyimli ve sisteme saygılı birkaç üyesinin işbirliği ile geçiş dönemini atlatacak ama kolayca bir kabine kuramayacak. Çünkü Biden alışageldiğimiz bir klasik Demokrat Parti hükumeti değil, birçok çıkarı ve hesabı bir araya getiren bir ittifakın başkanı olarak seçildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin etki alanı 25 Nisan 2024 | 1.304 Okunma ABD için ‘istikrarsızlaştırmak’ önemli 22 Nisan 2024 | 1.025 Okunma “İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 1.129 Okunma Dünyayı iki kere kana buladıkları yetmedi mi? 15 Nisan 2024 | 210 Okunma Neden çalışmak, ama çok çalışmak zorundayız? 11 Nisan 2024 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar