Burmalı Bin Ladin

İslam dünyası bir bayramın daha sonuna geldi. Milyonlarca kişi, dünyanın en büyük konseyi olan hacda buluştu; tanımadığı milletlerden Müslümanları tanıdı; birlikte Kâbe’yi tavaf etti; kurban...

İslam dünyası bir bayramın daha sonuna geldi. Milyonlarca kişi, dünyanın en büyük konseyi olan hacda buluştu; tanımadığı milletlerden Müslümanları tanıdı; birlikte Kâbe’yi tavaf etti; kurban kesti; Hazreti Peygamber’i ziyaret etti. Bugünden sonra da yeni dostluklar edinmiş olarak, kutsal topraklara veda ediyorlar.

Bu hacıların arasında Rohingya Yerlisi diye bilinen, oysa temelleri bizzat Peygamber’in arkadaşları tarafından atılmış Asya Müslümanlığının en eski mensuplarından olan Bengallilerin Burma’da (Myanmar) yaşayan temsilcileri yoktu. Yoktu, çünkü bu Müslümanların bırakın dinlerine uygun yaşama hakkını, herkes gibi yaşama hakkı bile yok. Onların kaderi, nesillerdir yaşadıkları topraklarda Budist teröristler tarafından katledilmek veya Hong Kong veya Bangladeş’e kaçabilmek için bindikleri derme çatma sallarla dev nehirlerde ve denizde ölmek.

Myanmar, 2013’ten bu yana değişip, dünyaya açılırken, tarihî adları Arakan Müslümanları olan bu grubun kaderi 2003’ten beri kötüleşiyor. Sadece Myanmar’da değil, birkaç yıl önce Sri Lanka’da da Müslümanlara yönelik Budist terörü çok can almıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα’ (Hoşgeldiniz sevgili komşumuz) 13 Mayıs 2024 | 151 Okunma Vahşet, vahşet üstüne... 09 Mayıs 2024 | 97 Okunma Hani, Kongre basın özgürlüğünü kısıtlamayacaktı? 06 Mayıs 2024 | 132 Okunma Dünya artık ABD’nin arka bahçesi değil 02 Mayıs 2024 | 163 Okunma NATO bizi Rusya’dan değil ABD’den koruyor 29 Nisan 2024 | 1.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar