İki kadın siyasetçi sisteme karşı

ABD’de bir kadın, Yüksek Mahkeme’ye aday gösterilen temyiz mahkemesi üyesi Brett Michael Kavanaugh’un hukuk fakültesinde öğrenci iken kendisine tasallut ettiğini belirten mektubu, kendi eyaletinin iki siyasetçisine gönderdi. Her...

ABD’de bir kadın, Yüksek Mahkeme’ye aday gösterilen temyiz mahkemesi üyesi Brett Michael Kavanaugh’un hukuk fakültesinde öğrenci iken kendisine tasallut ettiğini belirten mektubu, kendi eyaletinin iki siyasetçisine gönderdi. Her iki siyasetçinin de kadın olması dikkat çekici. Daha dikkat çekici olanı bu iki kadın siyasetçinin de şikayetçi kişinin kimliğini açıklamamaları.

Aslında ortada bir şikâyet bile yok. Çünkü dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ABD’de de bu tür suçlarda zaman aşımı var. Birçok eyalette söz gelimi vatana ihanetin, ekonomik casusluğun, bir firmanın sırlarını alıp başka bir firmaya vermenin zaman aşımı yok da bir tasallut, taciz ve ırza geçmenin sınırı var.

Basit bir Google araması, bunun diğer bazı ülkelerde de böyle olduğunu gösteriyor. Hukuk sistemi, bir tecavüzcüyü üç yılda, beş yılda unutmaya hazır, ama bir sanayi casusluğunu hiçbir zaman affetmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin etki alanı 25 Nisan 2024 | 1.284 Okunma ABD için ‘istikrarsızlaştırmak’ önemli 22 Nisan 2024 | 1.024 Okunma “İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 1.129 Okunma Dünyayı iki kere kana buladıkları yetmedi mi? 15 Nisan 2024 | 210 Okunma Neden çalışmak, ama çok çalışmak zorundayız? 11 Nisan 2024 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar