Çin 1 yıl Türkiye’yi konuşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dünya Turizm Örgütü toplantısını için gittiği Çin’de, gelecek yıl uygulanacak Türkiye Yılı etkinliklerine ilişkin 50’den fazla madde içeren...

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dünya Turizm Örgütü toplantısını için gittiği Çin’de, gelecek yıl uygulanacak Türkiye Yılı etkinliklerine ilişkin 50’den fazla madde içeren eylem planını Çin Turizm Dairesi Başkanı Li Jinzao’ya verdi. Çin’de Kültür Bakanlığı var, ama Turizm Bakanlığı yok. Turizm işlerini düzenleyen dairenin başkanı, THY’nin Çin seferlerinin sayısının ve varış noktalarının arttırılmasına da olumlu baktıklarını söyledi.

Bakan Kurtulmuş, Dünya Turizm Örgütü’nün görevi devredecek olan genel sekreteri Taleb Rifai ve görevi devralacak olan Zurab Pololikashvili ile de görüştü. Toplantı vesilesi ile Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mikeil Janelidze, Özbekistan Turizm Kalkınması Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abduhakimov, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfeyz Garayev, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Asgar Moonesan ve Endonezya Turizm Bakanı Yahya Arif ile ikili görüşmeler yaptı. Endonezyalı bakan ile hacca ve umreye gidecek Endonezyalıların Türkiye üzerinden gitmeleri ve Kudüs’e de uğramaları konusu ele alındı. Endonezyalı bakan, bu teklifin gerçekleşmesi için çalışacağını söyledi.

Çin’de Türkiye Yılı

Çin’in Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerini içine alan İpek Yolu Projesi’nin, Türkiye’ye güç katacağını ve bölgedeki tüm ülkeleri olumlu etkileyeceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, 2018 Türkiye Yılı dolayısıyla hazırlanan planın Çinli yetkililere sunulduğunu söyledi. 50’ye yakın madde içeren plan çerçevesinde Çin’de Türkiye ile ilgili olumlu bir algı oluşturulacağını belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin etki alanı 25 Nisan 2024 | 1.304 Okunma ABD için ‘istikrarsızlaştırmak’ önemli 22 Nisan 2024 | 1.025 Okunma “İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 1.129 Okunma Dünyayı iki kere kana buladıkları yetmedi mi? 15 Nisan 2024 | 211 Okunma Neden çalışmak, ama çok çalışmak zorundayız? 11 Nisan 2024 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar