Turizm örgütü

Dünya Ticaret Örgü-tü’nün ne yaptığını aşağı yukarı herkes bilir. Ancak onun kadar etkili, hatta 158 üye ülkeden bağlantılı üye statüsündeki 500’e yakın şirketle...

Dünya Ticaret Örgü-tü’nün ne yaptığını aşağı yukarı herkes bilir. Ancak onun kadar etkili, hatta 158 üye ülkeden bağlantılı üye statüsündeki 500’e yakın şirketle, çalışmalarını sadece hükümetler düzeyinde değil, halk düzeyine indirebilmesiyle, birçok uluslararası kurumu geride bırakan bir başka Birleşmiş Milletler örgütü var: Dünya Turizm Örgütü (DTÖ).

DTÖ’de Türkiye’den bağlantılı üye statüsünde 11 kurum ve kuruluş var. Turizm alanındaki yatırımcılar, acente birlikleri, otelciler federasyonu, hatta bireysel şirket ve otellerin yanı sıra, iki eğitim kurumu göğsümüzü kabartıyor: Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Antalya Uluslararası Turizm Koleji.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dünya Turizm Örgütü 22’nci genel kurul toplantılarında Türkiye’yi temsil ediyor ve bu amaçla bulunduğu Çin’de hafta başından beri başkent Pekin ve konferansa ev sahipliği yapan Chengdu kentlerinde Çin hükümet ve turizm sektörü yetkilileriyle ve DTÖ yöneticileriyle görüşmeler yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin etki alanı 25 Nisan 2024 | 1.304 Okunma ABD için ‘istikrarsızlaştırmak’ önemli 22 Nisan 2024 | 1.025 Okunma “İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 1.129 Okunma Dünyayı iki kere kana buladıkları yetmedi mi? 15 Nisan 2024 | 211 Okunma Neden çalışmak, ama çok çalışmak zorundayız? 11 Nisan 2024 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar