Yüksek tempoda ve dostça

Bosna Hersek’in hem kaliteli hem de uzun zamandır beraber oynayan futbolculardan kurulu olması, bizim için çok faydalı bir maç olmasını sağladı. SON derece iyi bir hazırlık maçıydı. Rakip Bosna Hersek’in...

Bosna Hersek’in hem kaliteli hem de uzun zamandır beraber oynayan futbolculardan kurulu olması, bizim için çok faydalı bir maç olmasını sağladı.

SON derece iyi bir hazırlık maçıydı. Rakip Bosna Hersek’in hem kaliteli hem de uzun zamandır beraber oynayan oyunculardan kurulu olması, bizim için de seviye belirleme ve kapasite zorlama açısından faydalı bir maç olmasını sağladı. İlk yarıda iyi yaptığımız ve yapamadığımız işler vardı. En doğru yaptığımız iş bol şut atmaktı.

Özelikle Hakan ile denediğimiz ve her maç mutlaka daha fazla kullanmamız gereken bir özelliğimiz bu. Ayrıca, Hakan’ı da daha etkin hale getirmenin de başlıca şartı. Orta sahadaki yardımlaşma, basit ve öne oyun da bizi daha etkin hale getirdi. Okay Yokuşlu, İspanya’ya transfer olduktan sonra farklı bir kimliğe bürünmüş. Özgüveni yükselmiş, rahatlamış ve ondan bekleneni karşılamaya daha fazla yakın.

Savunmada Çağlar her ne kadar sert, çabuk ve hava hakimiyeti iyiyse de hata yapma potansiyeli yüksek bir oyuncu. Hata olur elbette ama kritik ve basit hata yapmak, bu seviyede kabul edilir değil. İlk yarıda Cengiz ve Oğuzhan da sahada varlıklarını hissettirdi. Sadece Enes bu kategorinin ve takımın dışında bir oyun oynadı.


YAPMA ENES...
Enes’in durumu gerçekten şaşırtıcı. Uzun sayılabilecek süredir yurt dışında oynayan bir oyuncunun futbolunda daha fazla gelişim göstermesi gerekirdi. Harika bir fiziği var ama sahadaki hali bize 2 şeyi anlatıyor.

Ya ‘Ben bu kadarım ve daha fazlasını beklemeyin’ ya da benim ‘Milli takıma ihtiyacım yok, ben yurt dışında rahatım...’

Her ikisi de Enes için tehlikeli ve büyük beklentimizin olduğu bir oyuncu için üzücü.


BİZİM EN BÜYÜK SİLAHIMIZ ENERJİMİZ
MİLLİ takımda bazı bölgelerde kalite eksiği olduğu ortada. Bu eksiklik bizi zorlayan ve maçı koparmamızı erteleyen koca bir engel.

En büyük...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar