Seviye farkı

BAŞAKŞEHİR için birkaç yıldır en büyük eksik hem skor yapan hemde organizatör olan bir forvet eksiğiydi. Abdullah Hoca, yaptığı transferlerden beklediği verimi alamayınca geride kalan yıllarda...

BAŞAKŞEHİR için birkaç yıldır en büyük eksik hem skor yapan hemde organizatör olan bir forvet eksiğiydi.

Abdullah Hoca, yaptığı transferlerden beklediği verimi alamayınca geride kalan yıllarda başka bir oyunu oynamak zorunda kalmıştı. Adebayor’un acaba olur mu dedirten ve soru işaretleri barındıran transferi sadece onun geri dönüşüne değil, Başakşehir’in de başka seviyeye çıkmasına sebep oldu.

Geçen sezon yakalanan oyun ritmi ve başarı sonuç olarak sistemi upgrade etme mecburiyeti doğurunca, transferler çok önem kazandı. Visca’yı bırakmayıp, Clichy, Elia, Tunay, Kerim Frei, Chedjou, Gökhan İnler ve Da Costa’yı almak ciddi transfer başarısıdır.

ADEBAYOR ETKİSİ

Visca zaten çok iyi işler yapıyor ama yeni gelen Elia’nın hızı ve skor üretmenin ötesinde oyun kurgusuna katkısı önemli. Çünkü, geçen seneden Mossoro destekli Emre ve Adebayor arasında oturmaya başlayan rakip alanda pas oyununu bir üst aşamaya taşımanın yapı taşı olacak bu oyuncular. Elia ve Clichy bu oyunu güçlendirirken Visca, Mossoro, Tunay ve Kerim gibi oyuncuların etkinlikleri çok daha üst seviyeye çıkacak. Unutmayalım ki, geçen senenin en etkili ve dikkat çekici ismi Cengiz’in gidişi sıfır sıkıntı oldu ve kimsenin aklına bile gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar