Sabırlı oynadık öyle kazandık

Lucescu’nun Türkiye’de başarılı olduğu yıllarda, yerli oyuncu rezervi hem kalite hemde sayı olarak çok iyi seviyede idi. Yabancı sınırı diye isyan etmesinin sebebi de aslında bu yüzden. Elinde yeterli yerli oyuncu...

Lucescu’nun Türkiye’de başarılı olduğu yıllarda, yerli oyuncu rezervi hem kalite hemde sayı olarak çok iyi seviyede idi. Yabancı sınırı diye isyan etmesinin sebebi de aslında bu yüzden. Elinde yeterli yerli oyuncu olsa yabancının serbest olması umurunda olmazdı.

Peki 7 oyuncu değiştirdik ve sonuç olarak bu denli etkisini gördük mü? Oynayanlar arasında Çağlar, Nuri ve Burak iyi durumda olanlardı. Bunlara Eskişehir’in büyük taraftar desteği eklenince daha dirençli gözüktük. Mücadele seviyemizi yukarı çektik ama organize olmakta zorlandık.

MODRIC NEDEN RAHAT?

Ben Hakan Çalhanoğlu’nun bizim takım için lüks olduğunu düşünüyorum. Hakan çok iyi bir frikikçi ve iyi bir şutör olabilir ama bizim takımımızın Hakan’ın bu özelliklerini kullanabileceği sistemi yada yapısı olmadığı için Çalhanoğlu oynanan maçların genelinde ya vasat yada kötü oynuyor. Dahası, Hakan oynadığı için Emre Mor ve Cengiz gibi doğal kenar oyuncularını da oynatamıyoruz.

Orta sahada Modriç ve Kovaciç etkinliğini kesemeyince oyuna hakim olmakta zorlandık. Hırvat takımının organizatörü, aklı, kaptanı, herşeyi Modriç’e maç boyunca markaj yapmamış olmamız da ayrı bir soru işareti. Modriç orta sahada hiç direnç görmeden top taşıdı, önde gitti asist yaptı, istediği herşeyi kolayca yaptı. Kaliteli bir adama bu kadar rahatlık verirsen o da şov yapar.

SAVAŞAN BİR TAKIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar