Biraz gecikti

Geçen hafta Kasımpaşa, ilk yarı, öne doğru tek ve çabuk paslar ile hızlı oynayarak Galatasaray orta sahasını by-pass edip pozisyonlar bulmuştu. Serdar ve Maicon’un orta saha çizgisine yakın oynuyor olması...

Geçen hafta Kasımpaşa, ilk yarı, öne doğru tek ve çabuk paslar ile hızlı oynayarak Galatasaray orta sahasını by-pass edip pozisyonlar bulmuştu. Serdar ve Maicon’un orta saha çizgisine yakın oynuyor olması rakipler için hızlı hücum için alan ve pozisyon demek.

Bursaspor orta sahasında Badu-Agu ikilisi, Galatasaray orta sahasına aynı nitelikte cevap veren adamlar olunca öndeki Batalla, Delarge ve Kembo etkili oldu.

BAY RİSK TUDOR!

Rakipte, Badu-Agu gibi çok atletik bir orta saha, Battala gibi zeki ve yetenekli bir organizatör, Delarge-Kembo gibi süratli kenar oyuncuları varsa ve senin defansın orta saha çizgisinde oynuyorsa iki işi çok iyi yapman lazım.

İlki, pas oyununu minimum hata ile göbekten değil kenardan oynamak. İkincisi, topu kaybettiğinde top rakipte iken çok çok iyi baskı yapmak. İlk yarının ortalarından sonra bu işi yapan Galatasaray maçı tek kaleye çevirdi ama son vuruşu yapamadı.

Bursaspor savunmasının ana hedefi Gomis’i iyi marke etmesi, gol için başka ayaklara olan ihtiyacı fazlasıyla artırdı. Rodrigues, Tolga ve Maicon ile bu fırsatlar da geldi. Pozisyonlar bulunmaya başlamışken, Antalya maçından ders alan Tudor, iki beki çıkarıp 3’lü savunmaya dönüp ciddi risk aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar