Bildiğiniz Beşik'taş' gibi değil

Tüm rakiplerin kazandığı haftada Beşiktaş için olmazsa olmaz ve beraberliğin dahi düşünülemeyeceği bir maçtı. Maçın ilk çeyreği öyle tempolu geçti ki, top adeta yere inmedi ve...

Tüm rakiplerin kazandığı haftada Beşiktaş için olmazsa olmaz ve beraberliğin dahi düşünülemeyeceği bir maçtı.

Maçın ilk çeyreği öyle tempolu geçti ki, top adeta yere inmedi ve takımlar doğru düzgün pas yapacak zaman bulamadılar. İki takım da birbirine pas yaptırmamak ve oyuna hakim olmak için iyi pres yaptı. Bu, aynı zamanda maçın temposunu yükselten, kalitesini artıran etken de oldu.

Orta ustası Quaresma’nın, bu yüksek tempoyla başlayan oyunun zirve yaptığı anda güzel ortasına kafası ile adeta şut atan genç Güven, nefis golüyle noktayı koydu. Fakat, Beşiktaş’ın kolay ve garip goller yemeye devam ediyor olması maçtaki dengeleri bir anda değiştirdi.

ATIBA ARIZASI
Sorunun başlangıç noktası Atiba. Geçtiğimiz sezonlarda temposu, sürekli yaptığı baskı, devamlı kazandığı toplar ve iyi top kullanması ile en kritik pozisyondaki oyuncu olan Atiba, hem sakatlık hem de yaş sebebiyle bu sezon 1 saniye yavaşladı. İki ceza alanı arasında gidip gelirken, artık kısa mesafede oynamaya başlayan Atiba ile orta sahada başlayan sıkıntı, zincirleme reaksiyona sebep oluyor ve takımın dengesi bozuluyor. Atiba arıza yaparsa Beşiktaş bozulur.

Atiba’daki bu yavaşlama onu çok iyi yapan özelliklerini yitirmesine sebep oldu. Hal böyle olunca bu bölgede bütün gözler Oğuzhan’a döndü. Özellikle, beklentilerin odak noktası olan Oğuzhan bir karar vermeli. Ya kendini dönüştürerek Atiba’nın oynadığı pozisyonun daha iyi bir oyuncusu olmalı ya da istediği pozisyon için çok daha fazla çalışmalı.

Bir diğer yetenek de Emre Kılınç. Gelişimi devam ederse ligin en önemli 3 oyuncusundan bir olur Emre. Özellikleri, ülkemizde az görülen tarzda. Çalışırsa büyük oyuncu olması hiç şaşırtıcı olmaz.

MAÇIN ADAMI: EMRE KILINÇ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar