Galatasaray için hayırlı hezimet

Trabzon için atılan goller öncesi yapılan iş, basit koşular yapmak ve bu koşulara rahatsız edilmeden pas atmaktı. Çünkü kendisini zorlayan bir rakip yoktu. TRABZONSPOR’un oyun planında en dikkat çeken durum, top...

Trabzon için atılan goller öncesi yapılan iş, basit koşular yapmak ve bu koşulara rahatsız edilmeden pas atmaktı. Çünkü kendisini zorlayan bir rakip yoktu.

TRABZONSPOR’un oyun planında en dikkat çeken durum, top Galatasaray savunmasında iken top kullanma becerisi daha iyi olan Maicon’a baskı yapıp, Ahmet’in topla oynamasına izin vermeleriydi.

Devamında orta sahaya ve özellikle Fernando’ya yapılan baskı sonucu, Galatasaray oyuna başlamakta ve hakim olmakta zorlandı.

Trabzonspor, orta saha çizgisinin 25 metre ileri ve gerisindeki bölgede net, tavizsiz ve sert oynadı. Bu bölge içindeki Henry, Emre, Belhanda, Fernando ve Sinan çok yakın markaj içinde önce etkisizleşti, sonra rahatsız edici mücadele içinde kayboldular.


ONUR’UN KAZAĞI
Önde tek oynayan Eren ne atılan uzun toplarda ne de kısa paslarda varlık gösteremeyince, Trabzonspor için işler çok kolaylaştı.

‘Nasıl maç oldu?’ sorusunun cevabı; Onur kalesinde tek pozisyon görmeden, beyaz kaleci kazağı ve şortu kirlenmeden en rahat Galatasaray maçını oynadı.

Eren için daha önce de yazdım; iyi bir yardımcı forvet olur ama planlamayı sadece onun üzerine yapamazsınız, eğer yaparsanız hedefler hayal olur.


ERKEN GOL FAKTÖRÜ
Transfer dönemi bitti ve forvet alınmadı. Gomis’in değeri şimdi çok daha fazla anlaşılacak. Şu bir gerçek ki, mevzu Galatasaray ve Fatih Terim ise hoca istemediği sürece hiç kimseyi satamazsınız, hocaya rağmen de kimseyi alamazsınız.

Erken öne geçmenin morali, güveni ve rahatlığı ile oynayan Trabzonspor, mecburen gelecek ve arka geniş alan bırakacak Galatasaray’ı hızlı çıkışlarla avladı.

Yarım saatte 2 gol bulan Trabzonspor için atılan goller öncesi yapılan iş, basit koşular yapmak ve bu koşulara rahatsız edilmeden kolay paslar atmaktı. Çünkü karşısında kendisini zorlayan bir raki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar