Kral döndü

Nitekim, oyun başlangıcı ve erken gol ile bunu gösterdi. Golü bulduktan sonraki bölüm son birkaç haftadaki Galatasaray görüntüsü içinde geçti. Orta sahada topu rakip alana taşıma ve temposu aranan...

Nitekim, oyun başlangıcı ve erken gol ile bunu gösterdi. Golü bulduktan sonraki bölüm son birkaç haftadaki Galatasaray görüntüsü içinde geçti. Orta sahada topu rakip alana taşıma ve temposu aranan Ndiaye’nin yokluğu ve rakip geçme, pozisyon hazırlama özelliği olan Belhanda’nın oyundaki yokluğu ilk yarıdaki sorunun temelini oluşturdu.

SOL BEK ARAMA..

- Mariano bir tarafı müthiş işlerken ve golü atarken, diğer tarafta Denayer ile ne bir ofansif girişim ne de savunmada varlık gösterememe ilk yarının sonlarına kadar sıkıntılı oyunun bir başka sebebiydi. Tudor’un elinde orijini sol bek olan Latovlevici varken olmayan Linnes ve Denayer’de ısrar etmesi doğru değil. Lato’nun kötü hali bile bu iki oyuncudan daha faydalıdır.

Eren Derdiyok tercihi, son haftalarda yaşanan gol ve pozisyon sıkıntısına direkt çözüm üretme isteğinin yanında, Gomis’in önde yalnız ve sıkı savunmalar karşısında yaşadığı çaresizliği de bitirme isteğiydi. Eren’de Gomis’e asist yaparak ve dahası Gomis’i yalnızlıktan kurtararak işini iyi yaptı. Ama asıl sıkıntıyı çözen Bay Duran Top Maicon oldu.

Aslında bütün yaşanan sıkıntıların ve çözüm arayışlarının temelinde Belhanda’nın formsuz ve beklenti altında kalan hali var. Gomis, Maicon ve Tolga ekstra işler yapıp golleri atınca gözükmeyen sorun, bu oyuncular durunca ciddi problem olarak ortaya çıkıyor. Belhanda yetenekli ve dirençli bir oyuncu ve ikinci yarının başında yaptığı gibi bunu takımın lehine kullanmayı öğrenmeli.

FORVET MARIANO

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kupa sahibinde 08 Ağustos 2019 | 176 Okunma Her yönüyle kusursuz galibiyet 09 Haziran 2019 | 216 Okunma Hazırlık ötesi bir karşılaşma 03 Haziran 2019 | 75 Okunma 22. şampiyonluk Galatasaray'a hayırlı olsun 20 Mayıs 2019 | 278 Okunma İlk kupa geldi; en büyüğü için her şey hazır 16 Mayıs 2019 | 213 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar