Yıldız: Beyoğlu’nda Arapça tabela yok

İstanbul’un tarihi ilçesi Beyoğlu sadece İstanbul’un değil, Avrupa’nın da en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olma vasfını güçlendiriyor. Beyoğlu’nda doğduğum evin hemen...

İstanbul’un tarihi ilçesi Beyoğlu sadece İstanbul’un değil, Avrupa’nın da en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olma vasfını güçlendiriyor. Beyoğlu’nda doğduğum evin hemen yanında Gong Sineması vardı. En önemli filmlerin ilk gösterimleri İstiklal Caddesi’ndeki mekanlarda yapılırdı. 20 yıllık zaman içinde parlak ve sönük dönemleri birlikte yaşayan Beyoğlu sinemaları şimdi yeniden canlanıyor. Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle Balkon Film tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen “Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali”, sinemaseverlerle buluştu.

Festival, bu yıl Hacı Bektaş-ı Veli anısına gerçekleştiriliyor. Beyoğlu’ndaki son etkinlikleri konuşmak ve kültür alanında atılan adımları ele almak üzere Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bizi bir grup gazeteciyle öğle yemeğine davet etti. Başkan Yıldız’ın özel konuğu olarak Türkiye’ye gelen İran sinemasının en önemli yönetmenlerinden Mecid Mecidi ile de burada tanışma fırsatı buldum.

Başkan Haydar Ali Yıldız gençlik yıllarından itibaren Andrey Tarkovski başta olmak üzere Rus ve dünya sinemasına yoğun ilgi duymuş. Başkanlık koltuğuna oturduğu Beyoğlu ise neredeyse son yüz yıllık tarihinde İstanbul’un film ve görsel sanatlar merkezi. Beyoğlu Belediyesi bu zenginliği muhafaza etmek için birçok kültür etkinliğiyle birlikte film festivallerine de katkı veriyor.

Başkan Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nu çok kültürlülük ve barış merkezi olarak gördüklerini, bu değerlerin Türk-Iran ortak yapımı bir sinema filmiyle işlenmesine destek verebileceklerini anlattı.

4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali kapsamında 40’ı aşkın yönetmen ve oyuncu Beyoğlu’nda ağırlanıyor. Katılımcılar arasında bulunan İranlı yönetmen Mecid Mecidi, bugün Atlas 1948 Sineması’nda sanat tecrübesini konuşmak için ilk defa Türkiye’de Ustalık Sınıfı gerçekleştirecek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar