Yerli modele teşvik gelmeli

Türkiye’de 400 milyon Euro’luk dev yatırımla üretime geçen yerli Clio’nun çevreci hibrid modeli, teşvikten yararlanmayı bekliyor.ÇEVRECİ ADIMLARDünyanın bütün ülkelerinde çevre dostu...

Türkiye’de 400 milyon Euro’luk dev yatırımla üretime geçen yerli Clio’nun çevreci hibrid modeli, teşvikten yararlanmayı bekliyor.

ÇEVRECİ ADIMLAR

Dünyanın bütün ülkelerinde çevre dostu otomobillere büyük destek verilirken, ülkemizde bu konudaki düzenlemeler çok sınırlı kaldı. İngiltere’den Norveç’e Fransa’dan Hollanda’ya kadar bir dizi ülkede elektrikli ve hibrid araçları satın alanlar, farklı şekillerde teşvik ediliyor. Türkiye’de ise geniş kitlelerin bu araçlara sahip olmasını özendirecek adımlar henüz atılmadı. İklim değişikliğiyle etkili şekilde mücadele etmenin yolu, 7’den 70’e herkesin katılımını sağlamaktan geçiyor. Kamu, özel sektör ve tüketiciler birlikte hareket ederlerse daha hızlı sonuç alabiliriz.

EKONOMİYE KATKI

Türkiye, adetler açısından bakıldığında Avrupa’nın önemli otomotiv üretim üsleri arasında yer alıyor. Ancak son dönemde büyük bir marka ülkemizde tesis kurmadı. Dev şirketlerin Türkiye’yi yatırım radarına alabilmesi, mevcut markaların da stratejik yatırımlarını buraya getirmesi için kolları sıvamak gerekiyor. Renault ülkemizdeki en büyük ve köklü yatırımlar arasında. Yaklaşık 50 yıldır Bursa’daki Oyak Renault tesislerinde binek otomobil üreten şirket, her yıl milyarlarca dolarlık katkı ve yüksek nitelikli istihdam sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar