Yeni kâbusumuz biyolojik tehdit

Covid-19 pandemisi sağlık ve ekonomi açısından insanlık tarihinin en büyük yıkımlarından birine sebep oldu. Hükümetler bundan sonra oluşabilecek virüs kaynaklı salgınlara karşı nasıl önlemler alınabileceği üzerine yoğun hazırlık yürütüyor.

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırı tehditleri önümüzdeki günlerin sıcak konu başlıkları arasına girdi.

İstihbarat raporları, terör örgütlerinin bu yöntemlerle yıkım yaratma arayışına girebileceğini gösteriyor. Hızlı müdahale, bilgi birikimi ve ileri teknoloji çok önemli. Milli Savunma Bakanlığı bu alanda güvenlik politikaları üzerinde ciddi çalışma yürütüyor. STM tarafından kısa süre önce düzenlenen online panelde açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de siber atakları öncelikli tehditler arasına aldıklarını açıklamıştı.

Türkiye’nin bu başlıklardaki hazırlıkları ve uluslararası gelişmeler 9-10 Haziran tarihlerinde Hakan Kurt tarafından düzenlenecek online konferansta ele alınacak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar