“Uzlaşmadan yanayız”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile yaptığımız görüşmede amiraller bildirisi, Montrö, Kanal İstanbul, ittifaklar konusunu da ele aldık. Sarıgül ne...

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile yaptığımız görüşmede amiraller bildirisi, Montrö, Kanal İstanbul, ittifaklar konusunu da ele aldık. Sarıgül ne düşünüyor, partide bu konular nasıl değerlendiriliyor?

Özetle paylaşmak istiyorum:

Amirallerin bildirisi: Biz bir kriz masası kurardık; önce bakardık, bunları yayınlayanlar kim, niye yayınlamışlar. Yayınlayanların ülkemize daha önce katkıları neler diye bakardık. Aralarında çok değerli isimler var. Özellikle Mavi Vatan konusunda son derece başarılı işlere imza atmışlar ve bu bildirinin içine baktığımızda aslında bütün siyasi partilerin yapması gereken bir şeyi yapmışlar. Orada öyle bir şey diyorlar ki, Rusya olmazsa binlerce turist buraya gelmez; Rusya diyor ki, Montrö çok önemli.

Bizim dediğimizi ve amirallerin dediğini söylüyorlar: Montrö, Karadeniz’in güvenliğidir. Peki, söylenenler doğru. Biz olsaydık bunları davet eder konuşurduk. Diğer taraftan biz Türkiye Değişim Partisi olarak askerimizi severiz ama kışlada severiz. Askerimizin görevi demokrasi ile ilgili görüşlerini açıklamak değil, askerimizin görevi yurt savunmasında gerekli tedbirleri almaktır.

Montrö: Montrö Türkiye’nin tapusudur, o tapunun delinmemesi lazım. İktidardan da bu anlaşmaya bağlıyız açıklaması geldi, bunu önemli buluyorum.

Hangi ittifak?: Biz ilk turda ve ilk seçimde bu ittifaklar konusuna girmeyi asla istemiyoruz ve girmeyeceğiz. İttifak dediğiniz andan itibaren, birçok küçük parti oyunu gizlemek istiyor, birçok parti kendi gerçek gücünü göstermek istemiyor, birçok muhalefet partisi parti içi iktidarda kalayım diyerek kenara çekiliyor. Türkiye Değişim Partisi’nin oyu kıymetlidir. Biz ilk seçimde, İlk turda mutlaka kendi adayımızla seçime gireceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar