Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz

Türkiye’nin uzay çalışmaları konusunda bazen “Bu kadar iş ve zorluk arasında, neden bu projelere bu kadar kaynak ayrılıyor” gibi eleştiriler getiriliyor. Ben böyle düşünmüyorum. Türkiye şimdi...

Türkiye’nin uzay çalışmaları konusunda bazen “Bu kadar iş ve zorluk arasında, neden bu projelere bu kadar kaynak ayrılıyor” gibi eleştiriler getiriliyor.

Ben böyle düşünmüyorum. Türkiye şimdi hızlı şekilde adımlarını atmazsa yarın çok geç olacak. Zaten Batı’nın gelişmiş ülkeleriyle aramızda bu kadar makas açılmışken, koşar adımlarla ilerlemek, bilim ve teknoloji hedeflerini öncelikler arasına almak şart.

Türkiye’nin Ay’a inişi de içeren uzay programı ayrı bir başlık fakat ben konunun uydu tarafını çok elzem ve ertelenemez nitelikte görüyorum.

Bu doğrultudaki en önemli girişimlerden olan Türksat 5B uydusunun fırlatılma törenini takip etmek üzere cumartesi gecesi Ankara Gölbaşı’ndaki Türksat tesislerine gittim. Tören başlamadan önce Türksat Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Ruşen Kömürcü ile sohbet ettik.

Türksat’ın imkan ve kapasiteleri hakkında benim de ilk kez duyduğum ülkemiz adına çok gurur verici bilgiler paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Bakanlığın YouTube kanalı ve televizyonlar tarafından da yayınlanan güzel bir sohbet yaptık. Uyduların ömrü, ekonomiye katkısı, fırlatma işlemi için neden Space X’in tercih edildiği, bundan sonra neler yapılacağını ele aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar