Türkiye’ye karşı ittifak yaptılar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı emniyet güçleri, Barış Pınarı Harekâtı çerçevesinde kendilerine verilen emirleri harfiyen uyguluyor ve önemli...

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı emniyet güçleri, Barış Pınarı Harekâtı çerçevesinde kendilerine verilen emirleri harfiyen uyguluyor ve önemli başarılar elde ediyor.

Sivillerin zarar görmemesi için büyük gayret gösteriliyor. Mehmetçik bir taraftan da gittiği bölgelere insani yardım ulaştırıyor. MİT’in Suriye ve Irak’tan sağladığı bilgiler şu ana kadar çok işe yaradı.

Diplomasi masasında ise Türkiye hiç olmadığı kadar yalnız. Neredeyse bütün dünyaya karşı tek başımıza mücadele veriyoruz. ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve Çin, Türkiye’nin Suriye operasyonunu bitirmesini istiyor.

Bu ülkelerin çoğu harekât için “işgal” ifadesini kullanıyor. Birçok alanda ezeli rekabet içinde olan Rusya ve ABD, Kuzey Suriye’de anlaştı ve Türkiye’nin önünü kesti. Macaristan, Azerbaycan, Katar, Pakistan gibi ülkelerin desteği moral açısından önemli ancak bu ülkelerin hiçbiri belirleyici aktör değil.

İşin dramatik yanı, Türkiye’nin her fırsatta yardıma koştuğu Ortadoğu ülkelerinin bir araya geldiği Arap Birliği, blok olarak karşımızda. Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da PKK’ya destek verecek düzeyde bir Türkiye nefreti hâkim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar