Türkiye yaşlanıyor

Bakıyorum, Türkiye’deki bütün altyapı ve hizmetler, genç, sağlıklı ve eğitimli insanların erişebileceği şekilde tasarlanıyor. Yaşlılar, engelliler ve belli bir eğitim seviyesinin altındaki...

Bakıyorum, Türkiye’deki bütün altyapı ve hizmetler, genç, sağlıklı ve eğitimli insanların erişebileceği şekilde tasarlanıyor. Yaşlılar, engelliler ve belli bir eğitim seviyesinin altındaki geniş kitle adına fazla şey yapılmıyor.

Türkiye’de kredi kartı kullanmayan, akıllı telefonu ve e-mail adresi olmayan milyonlarca insan var. Teknoloji şirketleri, bankalar, belediyeler, ödeme sistemleri işiyle uğraşanlara sesleniyorum: Lütfen şimdiye kadar ihmal ettiğiniz insanların hayatını kolaylaştırın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Yaşlılık Şûrası” düzenlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un çok önemsediği ve aylardır hazırlıklarını yaptırdığı bir zirveydi bu.

Erdoğan’ın dün müjdesini verdiği çalışmayla yaşlıların birçok sorununa çözüm üretilecek. 2019-2023 yıllarını kapsayan bir takvim için program hazırlanmasıyla işe başlanacak. Aktif yaşam merkezleriyle yaşlıların ve engellilerin sosyal hayata karışması kolaylaştırılacak.

Türkiye’de spor yapma alışkanlığı çok düşük olduğu için hareketsizlikten kaynaklanan sorunlar orta yaştan itibaren insanları esir alıyor. Belli bir yaşın üzerinde ise neredeyse herkeste bel, baş veya boğun ağrısı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar