Türkiye stratejik değişime zorlanıyor

Ege sahillerimizden Yunan adalarına yönelik akın neredeyse tamamen durdu. Türkiye’nin aldığı önlemler sonucu kaçak geçişlerde çok ciddi azalma var.Türkiye üzerinden kaçış seçeneği...

Ege sahillerimizden Yunan adalarına yönelik akın neredeyse tamamen durdu. Türkiye’nin aldığı önlemler sonucu kaçak geçişlerde çok ciddi azalma var.

Türkiye üzerinden kaçış seçeneği kapandığı için mülteciler Akdeniz’in ortasından Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Denizin ortasında büyük insanlık dramı yaşanıyor.

Sadece bu alandaki başarısı bile Türkiye’nin stratejik değerini anlamaya yeter. Fakat bazıları bu gerçeği ısrarla görmek istemiyor. Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması bölgenin ateşe sürüklenmesi, kontrolden çıkması demektir. Bu gerçeği Amerika ve NATO’nun kabul etmesi gerek.

Türkiye kaosa sürüklenirse Avrupa da ağır bedel öder. Irak ve Suriye’deki savaşın nelere mal olduğu ortada.

Batı’da artık kronikleşen Erdoğan ve Türkiye karşıtlığı ciddi bir stratejik körlüğe neden oluyor.

Erdoğan kısa süre önce PKK uzantılarına verilen Amerikan silahları konusunda “Her damla kanın faturasını, silahı verene çıkaracağız” ifadesini kullandı. Bu açıklama YPG ile ilgili Ankara’dan Washington’a yönelik son yılların en sert tepkisiydi.

Erdoğan aynı ittifak içindeki ülkelerin birbirlerine bu kötülüğü yapamayacaklarına işaret etti ve mevcut koşullar altında NATO’nun da gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar