Türk mutfağı nasıl dünya markası olur?

Bugün, yeme içme kültürü açısından küresel düzeyde tanınan ve aranan bazı örnekler var. Mesela Fransız, İtalyan, Yunan veya Uzakdoğu mutfakları. Türkiye, olağanüstü zengin bir...

Bugün, yeme içme kültürü açısından küresel düzeyde tanınan ve aranan bazı örnekler var. Mesela Fransız, İtalyan, Yunan veya Uzakdoğu mutfakları. Türkiye, olağanüstü zengin bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen bu alanda hak ettiği seviyeye henüz ulaşamadı.

Halbuki gıda ürünleri ve yapım teknikleri açısından müthiş birikimimiz mevcut. Yiyecek ve içeceklerin tamamını kapsayan ve büyük bir endüstri hâline gelen gastronomi başlığında gösterebileceğimiz çok şey var.

Tanıtıma katkı, işin sadece bir tarafı. Yemek kültürünü, ciddi bir gelir ve istihdam kaynağı olması bakımından ekonomik boyutuyla da çok önemsiyorum. Daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bu konudaki ciddi projelerine tanıklık etmiştim.

Zira Gaziantep şehri aynı zamanda bir yeme içme markası oldu. Hatay, Afyonkarahisar ve bazı Karadeniz illerimizde de önemli faaliyetler yapılıyor. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da bu konuların üzerinde çalışıyor.

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı gelecek ay satışa sunulacak. Farklı dillerde de basılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar