Teknoloji devleri de sağlığın hizmetinde

Koronavirüs salgını bütün dünyada sarsıcı gelişmelere neden olurken, sadece hükümetler ve otoriteler değil şirketler de değişen koşullara uyum sağlayacak tedbirler alıyor.

İnternet ve bilgisayar teknolojileri sayesinde birçok iş kolunda uzaktan çalışmak mümkün olabildi. Google, Amazon, Microsoft, IBM, Facebook, Bosch gibi devler özellikle bu dönemde uzman oldukları alanlarda hayatı kolaylaştıracak teknoloji çözümlerini geliştirmeye hız verdiler.

Önümüzdeki süreçte teknoloji kuruluşlarının insan sağlığına daha fazla konsantre olacaklarını göreceğiz. İnsan sağlığı ile teknolojiyi özellikle tüketici elektroniğinde bir araya getiren kuruluşların başında ABD’li Apple var.

Dünyada en fazla insan ölümlerine neden olan sorunlar arasında en üst sırada kalp ve damar hastalıkları geliyor. Apple uzunca bir süredir cep telefonları ve akıllı saatleriyle insanları spora, hareket etmeye teşvik ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar