Tarihe geçen taşınmanın kahramanlarına alkış

Bir ev veya ofis taşımak çok çileli bir iştir. Hatta bazen bir odadaki dolabı boşaltıp başka bir yere transfer etmek bile çok zaman alabilir. Devasa şirketlerin yer değiştirmesi ise başlı başına bir mesele....

Bir ev veya ofis taşımak çok çileli bir iştir. Hatta bazen bir odadaki dolabı boşaltıp başka bir yere transfer etmek bile çok zaman alabilir. Devasa şirketlerin yer değiştirmesi ise başlı başına bir mesele. Peki ya bir havalimanının taşınması? Kelimenin tam anlamıyla bir kâbus, düşüncesi bile ürkütücü. İşte, Atatürk Havalimanı’nın, 44 kilometre kuzeydeki İstanbul Havalimanı’na taşınması tam da bu tarife uyan bir operasyon.

Türkiye, birçokları tarafından imkânsız gibi gösterilen bu işi öyle bir başarıyla yerine getirdi ki, yayıncılık dünyasının prestijli kuruluşu National Geographic, tarihe geçen bu taşınmayı bir belgesele dönüştürdü. İstanbul Feriye’de bu belgeselin ilk gösterimi için verilen davetteydim.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve The Walt Disney Company, FOX, National Geographic Genel Müdürü Cenk Soner’in katılımıyla düzenlenen etkinliğe havacılık sektörünü yakından takip eden uzmanların yanı sıra iş ve sanat dünyasından Burcu Esmersoy, Leyla Alaton, İsmail Acar, Medyapım'dan Fatih Aksoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden Belma Ünal gibi isimler de katıldı.

İlker Aycı, Mert Dorman, Mehmet İçağasıoğlu, Cenk Soner.

National Geographic’in belgeseli, sadece 12 saatlik bir sürede, 33 futbol sahasına eş değer 47 bin 300 ton ağırlığındaki malzeme ve hassas ekipmanın İstanbul’un bir ucundan diğerine taşınmasını anlatıyor. İngiltere, Almanya ve Uzakdoğu’daki havalimanı taşınma deneyimlerinin çoğu büyük sorunlara, ağır krizlere yol açmış ve söz konusu havalimanlarının haftalarca kapalı kalmasına neden olmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar