Piyano için yıkılan duvar

Dünya çapında çok önemli başarılar elde eden sanatçımız Fazıl Say “Suya Yazılan” adında yeni bir kitap kaleme aldı.

Dünya çapında çok önemli başarılar elde eden sanatçımız Fazıl Say “Suya Yazılan” adında yeni bir kitap kaleme aldı. Romancı Yayınları’ndan çıkan kitabı büyük bir ilgiyle okudum. Fazıl Say gibi çok çalışkan ve yetenekli bir sanatçının gözüyle müzik dünyasına açılan kapıdan bir yolculuk yaptım. Sanatçı; çevre, doğa, bilim ve insanlığın geleceği konusundaki görüşlerini de paylaşmış. Kitapta müzik serüvenini, sevdiği bestecileri, etkilendiği eserleri, orkestraları anlatıyor.

Ankara, Berlin, New York, İstanbul, Urla arasında geçen hayat, ünlü isimler, yerler, sıra dışı olaylar hepsi bir arada. Fazıl Say, 50 yıllık müzik hayatında şimdiye kadar 85 eser yazmış. Üç bin dolayında konser vermiş. Gerçekten âdeta her anı dolu bir hayat. Genellikle bu disipline atıfta bulunuyor ve kitap “Zamanı kullanmayı, sükuneti korumayı, içtenliğe inanmayı öğren...” ifadesiyle anlatmaya başlıyor.

‘BEYİN GÖÇ EDİNCE RUH YALNIZ KALIR’

“Acaba benim sevdiğim eserleri Say da beğeniyor mu, Bach hakkında ne düşünüyor, maraton temposunda dünya şehirlerini dolaşarak konserden konsere çıkabilmek için nasıl hazırlanıyor, Beethoven’ın bazı eserlerini duymadan bestelemesi hakkında ne düşünüyor?” merakıyla sayfaları çevirmeye başladım. Fazıl Say, kültürler arasında köprü kuran isimlerden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar