Pandemi sürecinde Gaziantep farkı

Ekonomik başarısı, yatırımları ve üretim gücüyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’e gittim ve pandemi sürecinde yapılanları yerinde gördüm. Gaziantep Büyükşehir...

Ekonomik başarısı, yatırımları ve üretim gücüyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’e gittim ve pandemi sürecinde yapılanları yerinde gördüm. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çok çalışıyor, güler yüzlü kimliğiyle daha güçlü bir Gaziantep için farklı kesimleri buluşturuyor. Gaziantep’e şimdiye kadar yaptığım bütün seyahatlerden çok etkilendim. Ekonomik faaliyetler, üretim, inovasyon alanında büyük performans gösteren bir yer. Ekonomide Türkiye’de ilk beşte.

Türk Hava Yolları uçuşundan başlayayım; THY insanların güvenli ve sağlıklı uçabilmesi için ciddi önlemler almış. Uçakta ve terminallerde maske takmak zorunlu. Ancak uçak iner inmez yolcuların kabinin arkalarından koşup kapının önünde yığılma alışkanlığı bütün uyarılara rağmen değişmemiş. Havalimanından ayrılıp kalacağım Divan Otel’e geçtim.

Valizleri kapının önünde dezenfekte ederek içeri aldılar, ateşimi ölçtüler. Otelin bütün noktalarında titiz ve katı önlemler alınmış. 24 saatlik Gaziantep turumuza Koçak Baklava’dan başladık. Kurucu Başkan Coşkun Koçak ile üretim tesislerini gezdik. Her yer pırıl pırıl, binanın altında devasa bir fabrika var. Personel arı gibi çalışıyor. “Kalite çizgimizi hep yukarıda tutmak için başka bir yerde şube açmıyoruz” diyor.

“Peki lezzet farkı nasıl sağlanıyor?” diye sorduğumda şu yanıtları aldım:

1- İşinizi sevecek ve mutlaka başında duracaksınız.

2- En iyi fıstık ve en iyi yağı kullanacaksınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar