Ortadoğu’dan alınacak dersler

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki korkunç patlama şehrin bir bölümünü adeta haritadan sildi. 100’den fazla ölü, 4 bini aşkın yaralı var. Ağır ekonomik sorunlar nedeniyle iflasın eşiğinde...

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki korkunç patlama şehrin bir bölümünü adeta haritadan sildi. 100’den fazla ölü, 4 bini aşkın yaralı var.

Ağır ekonomik sorunlar nedeniyle iflasın eşiğinde bulunan Lübnan’ın, patlamanın getirdiği ilave yükü kaldırması imkansız. Lübnanlıların milyarlarca dolarlık yıkımın yaralarını sarabilecek gücü yok.

Ülke zaten neredeyse 30 yıl süren iç savaş ve çatışmalar nedeniyle hep komada kaldı.

Bir taraftan Suriye, diğer taraftan Filistin ve İsrail sorunları hep baskı altında tuttu. Lübnan, Ortadoğu’nun küçük bir modeli durumunda. Bölgedeki bütün meselelerin özeti burada yaşanıyor.

Batılı ülkelerin nüfuz mücadelesi, yabancı aktörlerin etkisi ve hatta doğrudan müdahalesi nedeniyle Lübnanlılar huzur yüzü görmedi. Yakın zamanda da işlerin düzeleceğine dair bir umut yok.

COVID-19’un insandan insana bir miktar değişmekle birlikte temel bazı göstergeleri var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar